Konya’da sosyetik ayin

Konya’da Hiçhane’de gerçekleştirilen Şeb-i Arus gecesinde sahnede olan “Ayna Ayna” adlı müzik grubunun tef ve saz eşliğinde sunduğu performans, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı.

MEVLANA’NIN ŞEB-İ ARUS GECESİ

Şeb-i Arus terimi, Mevlana’nın ölüm yıl dönümü için kullanılan özel bir ifadedir. Anlamı “düğün gecesi” veya “gelin gecesi” olan Şeb-i Arus, Mevlana’nın vefatını bir ayrılık değil, sevgiliye (Allah’a) kavuşma günü olarak gördüğü anlamı taşır.

Konya’da özellikle her yıl 17 Aralık’ta düzenlenen etkinliklerle kutlanan Şeb-i Arus, Mevlana’nın sonsuzluğa yürüdüğü günü anmak ve manevi bir coşkuyla hatırlamak için düzenlenir. Sema törenleri, ilahiler, şiirler ve konuşmalar gibi çeşitli etkinliklerle renklenen gecede, sanatseverler ruhlarını dinlendirme fırsatı bulurlar.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

İmamoğlu’ndan SÖZCÜ TV’ye yayın durdurma cezasına sert tepki

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) SÖZCÜ TV ve Halk TV’ ye yönelik 10 günlük yayın durdurma kararına ilişkin açıklama yaptı.

Yangının sorumlusu vergi yüzsüzü çıktı!

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığını açıklamış, GDZ Elektrik ise “Somut bir bulgu bulunmamaktadır” diyerek iddiayı reddetmişti. Son olarak şirketin son 4 yıldır vergi vermediği ortaya çıktı.

Sığınmacılara insani yardım sağlayana ceza!

Hollanda Parlamentosu, sığınmacılar için yeni kısıtlamaları onayladı. Geçici oturma süresi kısaltıldı, aile birleşimi sınırlandı. İnsani yardım sağlayanlara cezai yaptırım tartışma yarattı.

Suriye’nin ulusal logosu yenilendi; 14 tüylü ve 3 yıldızlı kanatlı şahin

Suriye’nin ulusal logosu yenilendi; 14 tüylü ve 3 yıldızlı kanatlı şahin

Denizden çıkan servet başlarını yaktı: 80’lik çift yargılanıyor

Fransa’nın batı kıyılarında 18’inci yüzyıldan kalma tarihi bir geminin enkazından çıkarılan altın külçelerin yasa dışı satışıyla ilgili olarak 80 yaşındaki roman yazarı Gay Courter ve 82 yaşındaki eşi Philip Courter mahkemeye çıkacak.

BM Zirvesi’nde soğuk rüzgârlar esti: Mali’den Cezayir’e sert terörizm iması

Mali, Sahel’de artan saldırıların gölgesinde Cezayir’i dolaylı biçimde suçladı. İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen 4. BM Kalkınma Finansmanı Konferansı’nda konuşan Mali Başbakanı Abdoulaye Maiga, bölge ülkelerinin “dış destekli dayatılmış bir …