Şamil Tayyar’dan Bakan Ersoy’a: AK Parti için artık taşınması ağır bir yük

Şamil Tayyar’ın Görüşleri: Grand Kartal Otel Yangını ve Sorumluları

T24 Haber Merkezi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın olayı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, “Kısa ve net olacak olursak, Artık Turizm Bakanı AK Parti için büyük bir sorumluluk taşımaktadır” dedi.

78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı 21 Ocak’taki yangın faciasıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye personeli İrfan Acar, otel sahibi Halit Ergül, otel müdürü Zeki Yılmaz, muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve diğer çalışanlar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Aynı zamanda iş güvenliği uzmanı E.K. ve otelin mimarı Ali B. ise serbest bırakıldı.

Yangınla ilgili yapılan ilk incelemede, tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersiz olduğu belirlendi. Yangının başlangıç noktasının restorandaki mutfak olduğu tespit edilirken, yangın merdiveninin dumanı üst katlara taşıdığı görüldü. Ölenlerin çoğunluğunun karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiği belirlendi.

Yangın sonrasında Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun Bolu Belediyesi’nde olduğunu açıklamıştı. Fakat Bolu İl Özel İdaresi, denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu belirterek Bakan’a karşı çıktı. Otel sahibi Halit Ergül ise Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini, yangın önlemleriyle ilgili herhangi bir eksiklik olmadığını savundu.

Şamil Tayyar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Turizm Bakanı’nı eleştirdiği ve yaşanan felakette gerçekleri örtbas ettiğini iddia ettiği görüldü. Tayyar, “Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” ifadelerine yer verdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Son Dakika… Konya güne depremle uyandı!

Konya’nın Ilgın ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sultanbeyli Belediyesi Bursa’daki Orman Yangınlarına Destek Gönderdi

Sultanbeyli Belediyesi, Bursa’daki orman yangınlarına müdahale için SAKUT ekibini ve su tankerlerini bölgeye göndermiştir. Yangınla mücadelede aktif rol üstlenen ekipler, yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulundu.

FETÖ Üyesi Şüpheli Orman Yangınına Neden Oldu

Bursa’da orman yangını çıkaran FETÖ üyesi Ufuk Aytekin yakalandı, araştırmalar devam ediyor.

Ünlü tatil beldesi Kumbağ’da halk isyanda

Tekirdağ’ın gözde tatil merkezi olan Kumbağ’da vatandaşlar, yaşanan su kesintileri sebebiyle evlerini terk etmeye başladı.

Denize giren yanıklarla çıkıyor: Tatilcilere kötü haber!

Akdeniz sahillerinde denize girenler, ciltlerinde yanma, kaşıntı ve kızarıklık şikayetleriyle hastanelere koşmaya başladı.

MSB 30 ilde KPSS şartsız binlerce işçi alımı yapıyor: Başvurular İŞKUR’dan

Milli Savunma Bakanlığı, binlerce işçi alımı için düğmeye bastı. İŞKUR üzerinden başvuruya açılan ilanla, terziden kaynak ustasına, uçak motor teknisyeninden temizlik görevlisine kadar birçok alanda yeni kadrolar oluşturulacak. Peki başvuru nasıl ve …