İsveç’te okula silahlı saldırı: 10 kişi hayatını kaybetti

İsveç’te Örebro kentinde bir okulda silahlı saldırı gerçekleşti. İsveç polisi, saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Polis, “Olay şu anda cinayete teşebbüs, kundaklama ve ağır silah suçu olarak görülüyor.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan, bölgedeki insanların evlerinde kalması yönünde çağrı yapıldı.

Örebro Polis Sözcüsü Lars Hedelin ise Olayla ilgili cinayette teşebbüs ve kundaklama şüphesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.

OTOMATİK SİLAHLA SALDIRI

Expressen gazetesinin haberine göre de bir kişinin okul kampüsünü otomatik bir silahla taradığı, vurulanlar arasında olay yerine giden polis memurlarının da bulunduğu belirtildi.

Olaya dair gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyuran İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Örebro’daki şiddet olaylarına ilişkin bilgiler çok ciddi. Polis olay yerine gitti ve operasyon tüm hızıyla sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Örebro Sağlık Müdürlüğü, yaralıların yoğun bakıma alındığını duyurdu.

Related Posts

CHP’li Veli Ağbaba’dan Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki: ‘Kendi sonlarını hazırlıyorlar’

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki göstererek, “Yolsuzlukla, rüşvetle anılan bir partinin son çırpınışları bunlar” ifadesini kullandı.

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İmamoğlu’ndan SÖZCÜ TV’ye yayın durdurma cezasına sert tepki

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) SÖZCÜ TV ve Halk TV’ ye yönelik 10 günlük yayın durdurma kararına ilişkin açıklama yaptı.

Yangının sorumlusu vergi yüzsüzü çıktı!

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığını açıklamış, GDZ Elektrik ise “Somut bir bulgu bulunmamaktadır” diyerek iddiayı reddetmişti. Son olarak şirketin son 4 yıldır vergi vermediği ortaya çıktı.

Sığınmacılara insani yardım sağlayana ceza!

Hollanda Parlamentosu, sığınmacılar için yeni kısıtlamaları onayladı. Geçici oturma süresi kısaltıldı, aile birleşimi sınırlandı. İnsani yardım sağlayanlara cezai yaptırım tartışma yarattı.