Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı

BIST 100 Endeksi Yükseldi, İşlem Hacmi 98,9 Milyar Lira Oldu

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 172,75 puan artarak yükseldi. Toplam işlem hacmi 98,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 5,05 ve holding endeksi yüzde 1,87 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazanan yüzde 7,81 ile spor sektörü olurken, en çok kaybeden ise yüzde 0,50 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

ABD ve Çin arasında yaşanan ticari gerginliklerin yol açtığı restleşme nedeniyle iki ülkenin üst düzey yetkilileri Londra’da ikinci gün bir araya geldi. Görüşmelerin sonuçları yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.

Uzmanlar, yarın yurt içinde sakin bir veri gündemi olacağını belirtirken, yurt dışında ise Japonya’da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde’ın açıklamaları ve ABD’de enflasyon verilerinin takip edileceğini söyledi. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.700 ve 9.800 puan seviyelerinin direnç, 9.500 ve 9.400 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

Related Posts

Zuckerberg’in kolundaki saatten sadece 99 tane var! Ve fiyatı 250 bin dolar

Yıllarca aynı gri tişörtüyle teknoloji dünyasının sade yüzü olan Mark Zuckerberg, şimdi altın zinciri, koleksiyon saatleri ve Ray-Ban gözlükleriyle yeni bir stil dönemine adım attı. Üstelik kolundaki saat, milyon dolarlık mesajlar veriyor!

Trump’tan Fed Başkanı Powell’a sert mesaj: ABD’ye bir servete mal oldun, faizleri düşür

Trump’tan Fed Başkanı Powell’a sert mesaj: ABD’ye bir servete mal oldun, faizleri düşür

Milyonlarca araç bir anda hurdaya çıkacak! AB’nin ELV yasası Türkiye’yi vuracak

Avrupa Birliği’nin 2026 yılında yürürlüğe koymayı planladığı yeni “Hurda Araçlar” düzenlemesi (End-of-Life Vehicles – ELV), Türkiye’nin otomotiv sektörünü kökten değiştirebilir. Sadece üreticiler ve ihracatçılar değil; yollardaki milyonlarca araç sahibi de bu dönüşümden doğrudan etkilenecek.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Kamudaki araç satışına CHP’den eleştiri: 120 bin aracın sadece binde biri satıldı, bu bir kandırmacadır

Kamudaki araç satışına CHP’den eleştiri: 120 bin aracın sadece binde biri satıldı, bu bir kandırmacadır

Bir banka limitleri yükseltti: 50 bin lira veriyor

Uzun zamandır yüksek enflasyon girdabında olan ve ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği Türkiye’de bu durum Türk Lirası’nın değersizleşmesini de beraberinde getirdi. Döviz kuru karşısında tarihi değer kaybı yaşayan TL, hayat pahalılığı ve yüksek …