ABD-İran arasındaki tansiyon yüksek! ABD üslerinde kırmızı alarm

ABD Bağdat Büyükelçiliği Tahliye Ediliyor

İran ile ABD arasındaki nükleer gerilim artarken, İran’dan gelen tehditler sonrasında ABD yönetimi, Bağdat’taki büyükelçiliğini tahliye etme kararı aldı. Beyaz Saray, bu kararı doğrularken, ABD ordusunun da tahliye sürecine hazır olduğu bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Amerikalıların güvenliğini sağlama amacıyla Bağdat Büyükelçiliği’ndeki personel sayısının azaltılmasına karar verildiği belirtildi. ABD Savunma Bakanlığı ise Orta Doğu’daki gerilimi yakından izlediklerini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in onayıyla, bölgedeki askerlerin yakınlarının gönüllü olarak ayrılmalarına izin verildiği ifade edildi. Ayrıca, CENTCOM’un her an hazır olmak için Dışişleri Bakanlığı ve bölgedeki diğer ortaklarla işbirliği içinde olduğu belirtildi.

Trump, İran ile devam eden nükleer müzakerelerin başarısız olması durumunda, İran’a karşı daha önce görülmemiş bir şekilde müdahale edeceklerini belirtmişti.

İran ABD’ye Karşı Tehditlerini Sürdürüyor

İran Savunma Bakanı Aziz Nasırzade, ABD’nin bölgedeki tüm üslerinin İran’ın saldırı menzilinde olduğunu belirterek, müzakerelerin başarısız olması durumunda karşı tarafın büyük kayıplar yaşayacağını vurguladı.

Related Posts

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, İsrail’in uydusu Dror 1’i uzaya fırlattı

ABD’li milyarder Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, İsrail’in “Dror 1” iletişim uydusunu uzaya gönderdi. Dror 1’in İsrail’deki güvenlik teşkilatlarına haberleşme hizmeti sağlamak için kullanılacağı bildirildi.

Diyarbakır’da ekipleri teyakkuza geçiren ihbar: 5 katlı bina boşaltıldı

Diyarbakır’da 5 katlı bir apartmanın sakinlerinin, yapının sallandığı yönündeki ihbarı üzerine bina boşaltıldı.

Türkiye, tehlike altındaki milletvekilleri sıralamasında üçe yükseldi

Türkiye, tehlike altındaki milletvekilleri sıralamasında üçe yükseldi

AKP ve Saray arasında ‘Mehmet Nuri Ersoy’ çatlağı! ‘Bu tweeti kim yazdırdı size…’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u hedef almasının ardından, AKP 27. Dönem Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Saral’ın geçmişte Ersoy’u ziyaret ettiği bir fotoğrafı paylaşarak tepki gösterdi.

Akıl tutulması: Kendisini ıslatmayan bahçıvanı dövdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek isteyen Hasan A. (15), kendisini hortumla ıslatmayı reddeden bahçıvan Mustafa A.’yı (61) darbetti.

Samsun’da vahşet: Tartıştığı kişiyi iki kez otomobille ezerek öldürdü

Samsun’da bir kişi, laf atma sebebiyle tartıştığı kişiyi iki kez otomobille üzerinden geçerek öldürdü.