ABD Senatosu, Trump’ın Fed Başkan Yardımcısı adayı Bowman’ı onayladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın adayı Michelle Bowman, Fed Başkan Yardımcılığı için Senato onayını aldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) denetimden sorumlu başkan yardımcılığı görevi için aday gösterdiği Michelle Bowman, Senato tarafından onaylandı. Bowman, halen Fed Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır ve Senato’daki oylamada 46’ya karşı 48 oyla kabul edildi.

Michelle Bowman, şubat ayı sonunda görevinden ayrılan Michael Barr’ın yerine Fed’in denetimden sorumlu başkan yardımcısı olarak atanacak. Barr, Trump yönetimi ile muhtemel bir anlaşmazlığı önlemek amacıyla bu görevden ayrılacağını açıklamıştı. ABD Başkanı, mart ayında bu görev için Bowman’ı aday göstermişti ve Bowman, 2018’den bu yana Fed’in Yönetim Kurulu’nda görev yapıyor ve enflasyon, düzenlemeler ve bankacılık konularında geniş bir uzmanlığa sahip olduğu biliniyor.

Senato’da onaylanan Bowman’ın, bankacılık düzenlemelerinde Barr’a kıyasla daha ılımlı bir yaklaşım benimsemesi ve bankalar için kuralları hafifletmesi beklenmektedir.

Related Posts

Trump ve Cinping, karşılıklı tarife artışlarıyla ticaret savaşının tırmanmasının ardından ilk kez telefonda görüştü

Trump ve Cinping, karşılıklı tarife artışlarıyla ticaret savaşının tırmanmasının ardından ilk kez telefonda görüştü

Bebek sahiline vuran ölü yunusu çöp konteynerine attılar

Bebek sahiline vuran yaklaşık 1,5 metre boyundaki ölü beyaz yunus, çevredekiler tarafından denizden çıkarılarak çöp konteynerine atıldı.

5. dalga operasyonda gözaltına alnan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe’nin ifadesi: Etkin pişmanlıktan yararlanmak istemiyorum, bir suç işlemedim

5. dalga operasyonda gözaltına alnan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe’nin ifadesi: Etkin pişmanlıktan yararlanmak istemiyorum, bir suç işlemedim

İngiltere’den Abramovich’e tehdit: Chelsea satışı gelirinin Ukrayna’ya aktarılması için dava edebilir

İngiltere hükümeti, eski Chelsea Futbol Kulübü sahibi Rus iş adamı Roman Abramovich’i, kulübün satışından elde edilen gelirin yalnızca Ukrayna’ya aktarılmasını sağlamak için dava etmekle tehdit etti.

AKP ve MHP’li halef selef başkanlardan birbirlerine şok suçlamalar! Bağış nerede?

Afyonkarahisar’ın AKP’li Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu 2018 yılında belediyeye bir hayırsever tarafından yaşlılara tesis yapılması için 260 bin euro ve 200 bin lira bağışlandığını ancak paranın kendisinden önceki MHP’li yönetim tarafından istenilen şekilde kullanılmamasından dolayı, belediyenin 17 milyon lira tazminat ödemesine karar verildiğini belirtti. MHP’li eski Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, AKP’li Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’ya sert sözlerle yanıt verdi.

Terracotta Ordusu’na ‘saldırı’

Çin’de yerli bir turist kil askerlerden oluşan dünyaca ünlü Terracotta Ordusu’ndaki bazı asker heykellerine zarar verdi.