Almanya, Trump’ı Avrupa’yı bölmeye çalışmakla suçladı

Almanya’nın Başbakan Yardımcısı Trump’ı Avrupa’yı Bölmekle Suçladı

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ı, Avrupa’yı bölmeye çalışmakla suçladı ve Avrupa’daki ülkeleri birlikte hareket etmeye çağırdı. 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde Yeşillerin başbakan adayı olan Habeck, “Deutschlandfunk Kultur” radyosuna verdiği röportajda bu çağrıyı yaptı.

Habeck, Trump’ın Grönland’ın ABD kontrolünde olması gerektiği yönündeki açıklamalarının ciddi olmayacağını umut ettiğini belirtirken, Avrupa’nın birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Avrupa’da tepkilerin bu doğrultuda olduğunu söyleyen Habeck, Avrupa’nın bir arada kalmasının önemli olduğunu ifade etti.

Almanya’nın bu duruma karşı koymak için AB ve partner ülkelerine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Habeck, Almanya’nın Avrupa’ya yardım etmesi gerektiğini vurgulayarak, ticaret politikasının AB’de düzenlendiğini kaydetti.

Komşular Rahatsız Olacak Derken, Opera Yarışmasında Birinci Oldu

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli ve Erdoğan’dan yılın ilk yüz yüze görüşmesi

TIKLAYIN – Özgür Özel, “büyük sürprizi” açıkladı: Cebinizde kırmızı kart taşıyın, canınız sıkılınca çıkarıp iktidara gösterin

TIKLAYIN – Tıp dünyasında şaşkınlık yaratan vaka: Cerrah, hastasından kanser kaptı

TIKLAYIN – İngiltere cezaevlerinde gardiyan ve mahkûmlar arasında cinsel ilişki skandalı: Üniformalarına delikler açmışlar

TIKLAYIN – Dervişoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı’nın tehdidine Sinan Ateş’in vurulduğu yerde yanıt verdi: Adresimi bilemeyebilirler, onların en iyi bildikleri yerdeyim

TIKLAYIN – Edip Akbayram yoğun bakıma kaldırıldı, entübe edildi | Kızı açıklama yaptı: İç kanama geçirdi

TIKLAYIN – Yasa dışı bahis operasyonları genişliyor: Şimdiye kadar hangi ünlü isimlere soruşturma başlatıldı; kim, ne söyledi?

Related Posts

DEM Partili Tülay Hatimoğulları’ndan ‘operasyon ‘ tepkisi: ‘Bu furya çok acil bir şekilde son bulmalı’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP’li belediyeleri hedef alan operasyonların acil bir şekilde son bulması gerektiğini belirterek “Barış, demokrasi ve özgürlük diyorsak bunların hayata geçmesi şarttır” dedi.

Köylülere sevinçli haber idare mahkemesinden geldi

Aydın’ın Karpuzlu ilçesi, Ömerler Mahallesi’ndeki hukuksuz maden ocağı projesi hakkında Aydın Valiliği’nce düzenlenen ÇED Gerekli Değildir Kararı, Aydın İdare Mahkemesi’nin Kararıyla iptal edilmesi köylülerin ve çevrecilerin büyük sevincine yol açtı.

CHP 2 Kasım’da sandığı getirtmek istiyor, mitingler sürecek: Hedef 2 Kasım’da seçim

Belediyelerine yapılan operasyon sonrası “Direnişin dozunu artıracağız” diyen CHP, yarın mitinglerine İstanbul Kartal’dan devam edecek. Hafta sonu Malatya’ya gidecek CHP Genel Başkanı Özgür Özel sonraki hafta da Trabzon’da olacak. Parti kurmayları 2 Kasım’da seçim sandığını getirmeye odaklandıklarını vurgularken, kulislerde konuşulan “ara seçim” ihtimaliyle ilgili de “Önceki dönemlerde de konuşulmuştu. Detaylarıyla masaya yatırılması gereken bir konu” değerlendirmeleri yapılıyor.

Vahap Seçer’den birlikte hareket etme çağrısı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Belediyelerimiz sosyal adaleti, halkçı hizmet anlayışını ve kamu yararını savundukları için bu saldırılarla karşı karşıyadır. Böylesi bir süreçte partimizin her bir üyesine düşen görev demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkmak için omuz omuza durmaktır” dedi.

DEM Parti, Erdoğan görüşmesi öncesi Özgür Özel’i ziyaret etti

DEM Parti, Erdoğan görüşmesi öncesi Özgür Özel’i ziyaret etti

CHP’li Veli Ağbaba’dan Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki: ‘Kendi sonlarını hazırlıyorlar’

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki göstererek, “Yolsuzlukla, rüşvetle anılan bir partinin son çırpınışları bunlar” ifadesini kullandı.