AVM niteliği taşımayan işletmeler AVM ifadesini kullanamayacak

AVM Yönetmeliğinde Değişiklikler Yayımlandı

Resmi Gazete’nin son sayısında yer alan habere göre, alışveriş merkezlerine (AVM) yönelik yönetmelikte önemli değişiklikler yapıldı. Yapı ruhsatı başvurularında artık, belirlenen niteliklere sahip projeler AVM olarak tanımlanacak.

Yönetmelikte, AVM’lerde bulunan “ortak kullanım alanları”na ilişkin tanım maddesi eklenmiş. Buna göre, ortak kullanım alanları olmayan alışveriş merkezi projeleri için yapı ruhsatı verilmeyecek. Ayrıca, doğrudan erişilemeyen dış cephe ve çatı gibi alanlar artık ortak kullanım alanı olarak kabul edilmeyecek.

Yönetmelik kapsamında getirilen yeni yükümlülükler ise; satış alanı 10,000 metrekare veya iş yeri sayısı 30’un altında olan alışveriş merkezlerinde, faaliyet sırasında iş yerlerinin yarısından fazlasının aktif olmaması veya ulusal/uluslararası perakende işletmeler tarafından işletilmiyor olması durumunda Ticaret Bakanlığı tarafından askıya alınabilecek.

Ortak Giderlerde Yenilikler

Her yıl Nisan ayının sonuna kadar, önceki yılın ortak gelir ve gider raporu alışveriş merkezindeki perakende işletmelere gönderilecek.

Raporda, tür ve tutarları detaylarıyla belirtilerek, birim satış alanına düşen ortak gider tutarı, boş iş yerleri ve işletmeler adına sahipleri tarafından karşılanan ortak gider tutarları gibi konular ele alınacak.

Related Posts

En büyük bankaları seçiyorlar… ‘Bir ülkede başladı, tüm dünyaya yayılabilir’

ABD’de birçok eyalette vatandaşlar, büyük bankaların adını kullanan yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle karşı karşıya. Polis, bu sahtekârlıkla ilgili olarak kamuoyunu dikkatli olmaları yönünde uyardı. Uzmanlar ise bu yöntemin diğer ülkelere de yayılabileceği konusunda uyardı.

Trump: Ukrayna ile nadir elementler anlaşması yürürlüğe girdi

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Ukrayna arasında nadir elementler anlaşmasının resmen imzalanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Sokak röportajları için kanun teklifi: Erdoğan hedef aldı, MHP harekete geçti

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Eline mikrofon ve kamera alanın kendini gazeteci ve muhabir olarak gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Bu şahıslar sokak röportajı adı altında sokaklarda terör estirmektedir” açıklamasının ardından MHP’den dikkat çeken bir hamle geldi.

Vatikan’da beyaz duman yükseldi, yeni Papa seçildi

Vatikan’da beyaz duman yükseldi, yeni Papa seçildi

Erdoğan’dan Irak Başbakanı Sudani ile ortak açıklama: PKK, FETÖ ve DEAŞ’a karşı mücadelenin sürdürülmesinde kararlılıyız

Erdoğan’dan Irak Başbakanı Sudani ile ortak açıklama: PKK, FETÖ ve DEAŞ’a karşı mücadelenin sürdürülmesinde kararlılıyız

Bill Gates, 108 milyar dolarlık tüm servetini bağışlayacak: ‘Zengin ölmeyeceğim’

Bill Gates, servetinin neredeyse tamamını 2045’e kadar bağışlayacağını duyurdu. Yardım kesintilerinden Elon Musk’ı sorumlu tutan Gates, “Zengin öldü” denilmesini istemediğini söyledi. Gates Vakfı’nın hedefi 200 milyar dolarlık küresel yardım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir