Beykoz’da temiz çevre için ‘Deniz Atığı’ sergisi

Beykoz’da çevre temizliğine dikkat çekmek için denizde dip taraması yapıldı. Beykoz Belediyesi tarafından “8 Haziran Marmara Denizi Günü” kapsamında yapılan etkinlik, denizlerdeki kirliliğin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Beykoz Belediye Meclisi Üyesi Gökhan Taneri Vural ile Afet İşleri Müdürü Yasin Kan, dalgıç kıyafetleriyle dalarak Boğaz’dan kamyon lastiği, duvar saati, meyve sebze kasaları, duba, cam ve pet şişeler ile metal ızgara gibi birçok atık çıkardı.

Etkinlik, sahilde gezinti yapanlar tarafından da ilgiyle izlenirken, insan eliyle doğaya verilen zarar hayret uyandırdı.

ANKA’nın aktardığına göre, dip ve yüzeye yakın kesimden çıkarılan atıklar, daha temiz bir çevreye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için sahil etkinlik alanında sergilendi.

‘MARMARA DENİZİ HEPİMİZİN’

Beykoz Belediyesi’nde görevli çevre mühendisi Sevnur Güner, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Asıl hedefimiz denizlerinizin temiz tutulması ve nihayetinde tüm çevremizi korumak ve kollamaktır. Doğaya bıraktığımız atıkların çözünmesi yıllar almaktadır. Balığın midesi, kuşun ağzı maalesef bizim attığımız atıklarla dolu. Doğaya ve canlılara bunu yapmaya hakkımız yok. Marmara Denizi hepimizin, koruyalım kollayalım” diye konuştu.

2021 yılında Marmara Denizi’nin kirlilik tehdidi ve müsilaj krizi ile karşı karşıya kalmasının ardından, Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı kapsamında 8 Haziran, Marmara Denizi Günü ilan edilmişti.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx