Binance ve SEC Davasında Kritik Gelişme: Yönü Değiştirebilir!

Binance ve SEC davasında kritik bir hamle geldi. SEC ve Binance davası Yargıcı Amy Berman Jackson, kripto para varlıkların menkul kıymet olup olmadığını öğrenmek için bir mahkeme incelemesi istiyor. Binance’i temsil edecek olan avukat, SEC’in dijital varlıkların menkul kıymet olduğu yönündeki tüm iddialarını reddediyor. Bu arada Mahkeme, duruşmayı sert hava koşulları sebebiyle 22 Ocak 2024 tarihine erteledi.

Binance ve SEC yasal savaşında güncelleme

Son mahkeme dosyasına göre, SEC’in 2023 Haziran ayında Binance aleyhine açtığı dava, SEC’in iddialarının doğru olduğunu kanıtlamak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığı için hala devam ediyor. Yargıç, her iki tarafın da dava konusuna ilişkin argümanlarını dinledi. Davanın esasında ise dijital varlıkların menkul kıymet olup olmadığını meselesi yatıyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bir çok kripto para biriminin menkul olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, SEC Ripple karşısında kısmi bir mağlubiyet gördü.

Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi Yargıcı Amy Berman Jackson, özellikle SEC’in mevcut düzenleyici ve yasal çerçeveler kapsamında kripto para birimlerine karşı nasıl hareket ettiği konusunda her iki tarafın argümanlarını dinleyeceğini söyledi. Binance.US’yi temsil eden hukukçulara kendi görüşlerini açıklama şansı verilecek. Hukukçular, bir dijital bir varlığın ebediyen bir menkul kıymet olarak kalıp kalmayacağı konusuna açıklık getirecek. Bu bağlamda Amy Berman Jackson, şu karara vardı:

Mahkeme, bir yatırım sözleşmesinin sözleşmeye dayalı bir taahhüt içermesi gerekip gerekmediği ve SEC’in Howey’deki “plan” kelimesinin anlamını yanlış anlayıp anlamadığı konularındaki tartışmaları sadece bir savunma avukatından dinlemeyi planlıyor.

Mahkeme duruşmayı 22 Ocak’a erteledi

Evet, hepiniz doğru duydunuz! Binance, ekibi bugün Washington mahkemesine doğru ilerlerken devam eden bu davanın görevden alınmasını planlıyor. Bununla birlikte mahkeme, duruşmayı sert hava koşulları sebebiyle 22 Ocak 2024 tarihine erteledi. Son gelişme, ABD SEC’e karşı çok önemli bir hamle olacak. Kripto endüstrisindeki önde gelen insanlar, devam eden bu destanla ilgili birçok beklentiye sahip. SEC, Binance’ı geçtiğimiz yıl Haziran ayında dolandırıcılık faaliyetleri ve yatırımcıları yanıltmakla suçladı.

2023 yılı, birçok iniş ve çıkış yaşadığı için Binance için zorlu geçti. Düzenleyici engellerinin en üzücü kısmı Chanpeng Zhao’nun ayrılması ve CFTC ile yapılan 4 milyarlık anlaşmaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx