Emekliler Kartal’da simit ve su ile sofra kurdu, iktidara seslendi: Emekliyi paspas gibi ezdiniz!

“`html

Emekliler Kartal Meydanı’nda Taleplerini Dile Getirdi

Bugün Kartal Sahil Meydanı’nda, emekliler gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla sorunlarını ve taleplerini kamuoyuna açıkladı. Eylem öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası, simit ve su bulunan bir emekli sofrası kurarak katılımcılara moral verdi. Sofranın başında konuşan bir emekli, “28 yıl çalıştım, vergilerimi bu yönetime ödedim. Benim haklarım bu olmamalıydı. Onurlu bir yaşam istiyorum, çocuklarım için iyi bir gelecek sağlayamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak haykırıyorum, artık yeter! 2024 yılı emekli yılı dediniz ama emekliyi yok saydınız. Yeter!” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlik, Birleşik Emekliler Sendikası ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYT-EF) tarafından organize edildi. Kartal Sahil Meydanı’nda bir araya gelen emekliler ve emeklilik bekleyen BAĞ-KUR’lular, “Ekonomi politikalarınız yoksullaştırma sürecine dönüştü, masum halkın gözyaşlarına neden oldunuz. Asgari ücretli de eziliyor. Sağladığınız %30’luk zam, sefaletin sadece bir belgesi. Açlık çeken bir bebeğin ve 70 yaşındaki emeklinin sorumluluğunu nasıl ödeyeceksiniz?” diyerek asgari ücretin 35 bin TL, en düşük emekli maaşının ise 50 bin TL olmasını talep ettiler.

Eylemde, EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi basın açıklaması yaptı. Ardından, Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, Zafer Partisi GİK Üyesi Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci ve Yeniden Refah Partisi Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Özçelik konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Temsili Emekli Sofrası Kuruldu

Etkinlik öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası tarafından hazırlanan emekli sofrasında bulunanlar, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Bir emekli, “28 yıl boyunca çalıştım ve bu hükümete vergi ödedim. Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Onurlu bir yaşam istiyorum. Çocuklarımın ve ailemin geleceğini koruyamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak sesleniyorum, yeter artık. 2024 yılı emekliler için bir umut dediniz ama bizleri yok saydınız.” dedi.

EYT-EF Genel Başkanı Lastikçi’nin Açıklamaları

EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi, basın toplantısında vurguladı: “Ülkemizin en kötü günlerini yaşıyoruz. Emeklilere yönelik politikalar yoksulluğa sürükledi, insanları çaresiz bıraktı. Verdiğiniz asgari ücret artışı, geçim standartlarını sağlamaktan uzak. Ekmeğini bulamayan bir toplumun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?”

Temel İhtiyaçlarımız Karşılanmıyor

Lastikçi, “Artık yoksulluğun tanımı değişti. Ekmeğimiz elimizden alındı, emekçiler en temel haklarından mahrum kaldı. Aylık bağlama oranları düşürüldü ve gerçek enflasyon oranları ile halk muhtaç duruma düşürüldü. Adil bir sistem istiyoruz.” dedi.

Şengül: “Asgari Ücret ve Emekli Artışları Tiyatrosu”

Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, asgari ücret artışları ve emekli maaşlarının üzerindeki politikaların tiyatro olduğunu belirterek, “Sarayda kurulan sofralarla emeklilere yemek dağıtılması, gerçek koşulları yansıtmıyor. Bugün asgari ücret, yalnızca kira ödemeye yetiyor.” ifadelerini kullandı.

Şengül, ayrıca TÜİK’in verilerinin halkı yanıltmak amacı güttüğünü ve devlet kurumlarının gerçek sorunları ele alması gerektiğini vurguladı.


“`
Bu haber içeriği, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları, taleplerini ve hak arayışlarını dile getirirken SEO uyumlu anahtar kelimeleri dengeli bir şekilde içermektedir. Okuyucu dostu bir dil kullanarak, konunun önemini ve aciliyetini vurgulamaktadır.

Related Posts

Havalimanında dehşet anları! Uçağın motoruna kapılarak can verdi

İtalya’da ilano-Bergamo (Orio al Serio) Havalimanı’nda korkunç bir olay meydana geldi. Bu sabah, güvenlik güçlerini geçerek aprona çıkan bir kişinin, o sırada taksi yapan bir yolcu uçağının motoruna kapılarak yaşamını yitirdiği bildirildi. İtalyan …

DEM Partili Tülay Hatimoğulları’ndan ‘operasyon ‘ tepkisi: ‘Bu furya çok acil bir şekilde son bulmalı’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP’li belediyeleri hedef alan operasyonların acil bir şekilde son bulması gerektiğini belirterek “Barış, demokrasi ve özgürlük diyorsak bunların hayata geçmesi şarttır” dedi.

Köylülere sevinçli haber idare mahkemesinden geldi

Aydın’ın Karpuzlu ilçesi, Ömerler Mahallesi’ndeki hukuksuz maden ocağı projesi hakkında Aydın Valiliği’nce düzenlenen ÇED Gerekli Değildir Kararı, Aydın İdare Mahkemesi’nin Kararıyla iptal edilmesi köylülerin ve çevrecilerin büyük sevincine yol açtı.

CHP 2 Kasım’da sandığı getirtmek istiyor, mitingler sürecek: Hedef 2 Kasım’da seçim

Belediyelerine yapılan operasyon sonrası “Direnişin dozunu artıracağız” diyen CHP, yarın mitinglerine İstanbul Kartal’dan devam edecek. Hafta sonu Malatya’ya gidecek CHP Genel Başkanı Özgür Özel sonraki hafta da Trabzon’da olacak. Parti kurmayları 2 Kasım’da seçim sandığını getirmeye odaklandıklarını vurgularken, kulislerde konuşulan “ara seçim” ihtimaliyle ilgili de “Önceki dönemlerde de konuşulmuştu. Detaylarıyla masaya yatırılması gereken bir konu” değerlendirmeleri yapılıyor.

Vahap Seçer’den birlikte hareket etme çağrısı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Belediyelerimiz sosyal adaleti, halkçı hizmet anlayışını ve kamu yararını savundukları için bu saldırılarla karşı karşıyadır. Böylesi bir süreçte partimizin her bir üyesine düşen görev demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkmak için omuz omuza durmaktır” dedi.

DEM Parti, Erdoğan görüşmesi öncesi Özgür Özel’i ziyaret etti

DEM Parti, Erdoğan görüşmesi öncesi Özgür Özel’i ziyaret etti