Endonezya’daki Semeru Yanardağı patladı

Endonezya’da Semeru Yanardağı Patladı: Malang ve Lumajang Bölgelerinde Endişe

Endonezya’nın Java Adası’ndaki Malang ve Lumajang bölgeleri arasında yer alan Semeru Yanardağı, yerel saatle 06.21’de şiddetli bir patlama gerçekleştirdi.

Semeru Yanardağı Gözetleme İstasyonu yetkilisi Sigit Rian Alfian, yaptığı açıklamada, patlama sonucunda küllerin deniz seviyesinden 4 bin 776 metreye kadar yükseldiğini bildirdi.

Alfian, bölge sakinlerine yanardağ etrafından uzak durmaları ve güvenli bir alana gitmeleri konusunda uyarılarda bulunarak, patlamanın taş ve diğer malzemeleri çevreye saçabileceğini vurguladı.

2021 yılından beri aktif olan Semeru Yanardağı’nda alarm seviyesi ikinci aşamada bulunuyor ve yetkililer durumu yakından takip ediyor.

Related Posts

Balkonda tartıştığı 2 arkadaşını öldürdü

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde Erol A, evin balkonunda tartıştığı Taner Deniz ve Tarık Acar’ı tabancayla vurarak öldürdü. Zanlı teslim oldu.

ÖSYM Tercih Süreci Başladı: Beykoz Üniversitesi Vizyonu

Beykoz Üniversitesi Rektörü Küntay, tercih günlerinde üniversitenin vizyonunu ve stajın önemini anlattı.

Firarinin Bahçe Evinde Hint Keneviri Ele Geçirildi

İzmir Kemalpaşa’da cezaevi firarisi A.S. hakkında 27 yıl hapis cezası bulunuyordu. Operasyonda yakalandı.

Tavşanlı Genç Yurdu Spor Kulübü Halı Saha ve Antrenman Sahası Açıldı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde 100 yıllık Genç Yurdu Spor Kulübü, yeni halı saha ve antrenman sahasının açılışını geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Açılışta, Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, kulüp başkanı Fikret Çardak ve yerel yöneticiler hazır bulundu.

Kanser Kral Charles’e mani olamadı: Eteğini giydi, selamını verdi

İngiltere Kralı III. Charles, kanserle mücadele ettiği dönemde kamuoyunun karşısına ilk kez İskoçya’da çıktı. 76 yaşındaki Kral, hafta sonunda geleneksel Mey Oyunları’na katılarak hem kraliyet protokolüne hem de İskoç halk geleneğine sadık kaldı …

Netanyahu’dan İsrailli rehineler için yardım çağrısı

İsrail lideri Netanyahu, Kızılhaç direktörü ile Gazze’deki İsrailli rehineleri görüştü. Netanyahu, rehineler için acil gıda ve tıbbi yardım çağrısında bulundu.