Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

CHP’nin bu hafta yapacağı mitingin adresi belli oldu!

CHP’nin her çarşamba ve pazar günü düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yeni adresi belli oldu. Çarşamba mitingi 25 Haziran Çarşamba günü saat 20:30’da Büyükçekmece Kent Meydanı’nda düzenlenecek.

AKP’li belediyede imar ruhsatlarında ‘usulsüzlük’ iddiası: CHP’li meclis üyelerinden suç duyurusu!

AKP’li Menemen Belediyesi’nin 9 CHP’li meclis üyesi 2022–2025 yılları arasında belediye tarafından düzenlenen inşaat ruhsatlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kiliseye yönelik terör saldırısı sonrası Şam sokaklarından dayanışma mesajları geldi

Kiliseye yönelik terör saldırısı sonrası Şam sokaklarından dayanışma mesajları geldi

Sosyetenin düğününü hala konuşuluyor! Çorum’da özel jetler havaalanına sığmadı

İş insanı Ahmet Ahlatcı’nın oğlu Ahmet Emin Ahlatcı ile Sinan Engin’in kızı Elif Engin’in Çorum’daki düğünü, iş, sanat ve spor dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi. Jet sosyeteyi bir araya getiren düğündeki özel jet akını dikkat çekti. Çorum’da bulunan havaalanına adeta jetler akın etti, havaalanında yoğunluk oluştu.

Erbakan’dan İncirlik ve Kürecik çıkışı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan iktidara seslenerek, “Adana İncirlik‘teki Amerikan Üssü’nün bir an evvel kapatılması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolüne alınması lazım” dedi.

Dünyanın en büyük Legoland’ı Çin’de açılıyor

Çin’in Şanghay kenti, dünyanın en büyük Legoland tema parkına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 5 Temmuz’da resmi açılışını yapacak olan Legoland Şanghay, Lego hayranlarını ve ziyaretçilerini heyecan verici bir yolculuğa çıkaracak. Parkın en dikkat …