Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

Vatandaşlar Çalık Holding önüne toplandı

Tazminatını almaya gittiği Çalık Holding önünde darp edilen ve ardından hayatını kaybeden emekçi Erol Eğrek için Türkiye Komünist Partisi üyesi yurttaşlar ve siyasi partiler Çalık Holding binası önünde toplandı.

Dışışleri Bakanlığı: Pakistan-Hindistan ateşkesinden memnunuz

Dışişleri Bakanlığı Pakistan ve Hindistan’ın ateşkes ilan etmesini memnuniyetle karşıladı.

Yeni Papa’nın maaşı şaşkınlık yarattı!

Papa Francis’in ölümünün ardından, 8 Mayıs’ta Sistine Şapeli’nden beklenen beyaz duman yükseldi. Katolik Kilisesi’nin yeni papası, ABD’li Kardinal Robert Prevost olurken Papa Leo, Vatikan’da bulunan Aziz Petrus Bazilikası’ndan yüz binlerce katoliği …

Özgür Çelik’ten ‘Büyükçekmece’ tepkisi: ‘Fişleme ve gözdağı operasyonu!’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Büyükçekmece Belediyesi’ne bir yazı göndererek son 10 yıldaki inşaat ruhsatları projeleriyle ilgili bilgi istemesine tepki gösterdi.

BBP lideri Destici: Silah bırakma işi sadece PKK ile sınırlı kalmamalı

BBP lideri Destici: Silah bırakma işi sadece PKK ile sınırlı kalmamalı

Özgür Özel Van’da… Saat 12.00’yi işaret etti: ‘Önemli mesajlarımız olacak…’

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin bugünkü adresi Van. Van mitingi 12.00’de başlayacak. Van Havalimanı’nda konuşan CHP lideri Özgür Özel “Bugün CHP açısından da Türkiye açısından da çok önemli bir gün” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir