Giresun’da Yerel Ürünler için Yeni Market Açıldı

Giresun Belediyesi, Yerel ve Organik Ürünleri Halkla Buluşturacak Yeni Market Açtı

Giresun Belediyesi, halkın yerel ve organik ürünlere kolay erişimini sağlamak ve üreticileri desteklemek amacıyla market açtı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hayata geçirilen projeyle açılan GİRMAR isimli marketin Giresun Belediyesi İştirak Şirketi Giresun A.Ş. tarafından işletileceği belirtildi.

Kentin Sokakbaşı mevkiinde açılışı yapılan GİRMAR’da, kadın kooperatiflerinin meyve, sebze, reçel, bal ve süt ürünleri gibi yöresel ürünlerin yanı sıra, Giresun Belediyesi iştiraki GİRBEL fındık ve fındık ürünleri, yerel çay, kadayıf, sıvı yağ, sirke ve zeytin gibi ürünler de satışa sunulacak.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, açılışta yaptığı konuşmada, bu projeyle yerel üreticilerin ürünlerini halkla buluşturmayı amaçladıklarını belirterek, “Bu sayede üreticimize destek oluyoruz, vatandaşlarımıza ise taze ve sağlıklı gıda seçenekleri sunuyoruz. Ayrıca, fındık ve çay gibi ilimizde üretilen ürünler de marketimizde yer alıyor. Bu tür projelere devam edeceğiz” dedi.

Yapılan açılışın ardından Belediye Başkanı Fuat Köse ilk alışverişi gerçekleştirdi. Açılışa, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. – GİRESUN

Related Posts

İflaslar patladı: Şirketler bir bir kapanıyor

2024 Küresel İflas Raporu, dünyada şirket iflaslarının alarm verici seviyelere ulaştığını gösterdi. Türkiye, iflas artışında ilk sıralarda yer aldı. Konkordato başvuruları patladı, sanayide çöküş sinyalleri geldi.

Elon Musk’a köşeye sıkıştı: Tesla ETF’si ertelendi

Yatırım şirketi Azoria Partners, Tesla TSLA.O CEO’su Elon Musk’ın yeni bir ABD siyasi partisi kurduğunu söylemesinin ardından Azoria Tesla Convexity borsa yatırım fonunun halka arzını erteleyeceğini duyurdu .

Washington’dan Brüksel’e tarife resti: ABD, AB gıda ürünlerine yüzde 17 vergiyi masaya koydu

ABD ile Avrupa Birliği arasındaki ticaret müzakerelerinde gerilim tırmanıyor. Trump yönetimi, AB menşeli tarım ürünlerine yüzde 17’lik yeni bir gümrük vergisi getirme tehdidinde bulundu.

Kara para soruşturması: 4 dev bankaya ceza kesildi

Singapur, kara paraya ilişkin yürüttüğü soruşturmada önemli bir karara vardı. 2023 yılında başlattılan geniş kapsamlı kara para aklama soruşturmasının ardından, aralarında UBS Group, Citigroup, Julius Baer ve Credit Suisse gibi finans devlerinin de …

ECB Başkanı Lagarde: Mevcut faiz oranı pozisyonumuz uygun konumda

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Christine Lagarde, mevcut faiz oranlarının uygun seviyede olduğunu ve bankanın yüzde 2’lik orta vadeli enflasyon hedefine bağlı kaldığını söyledi.

Bessent: Sonbaharda Fed başkanlığı çalışmalarına başlayacağız

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı için birçok iyi adayları olduğunu belirterek, “Sonbaharda bunun üzerinde çalışmaya başlayacağız.” dedi.