Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın ‘FETÖ’ davasında zaman aşımı kararı!



Hrant Dink Davası: Ogün Samast ve 7 Sanık Zaman Aşımından Beraat Etti

T24 Haber Merkezi

Ogün Samast’ın, Hrant Dink’in katilinin FETÖ adına suç işlediği iddiasıyla yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Ogün Samast dahil olmak üzere 7 kişi hakkındaki davanın zaman aşımı nedeniyle düşmesine karar verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast hakkında açılan davaya devam edildi. Dava, Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek ve Ersin Yolcu gibi 11 sanığın dosyasıyla birleştirildi.

Tutuksuz yargılanan Samast, Trabzon’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Diğer tutuklu sanıklar da aynı şekilde duruşmaya katıldı.

“Dink’e karşı eylem bilgisi vardı”

Tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, savunmasında, “Ogün Samast’ın ifadesiyle suçlanmamız kasıtlıdır. Dink’e yönelik ses getirici bir eylem olacağı istihbarat raporunda belirtilmiştir.” dedi.

“İstanbul Valiliği bilgisi vardı”

Yılmazer, devamında, “Hrant Dink’in hedefte olduğunu İstanbul Valiliği de biliyordu. Ancak gerekli önlemler alınmadı.” ifadelerini kullandı.

“Hükmü Allah verecek”

Sanıklardan Yılmaz’er, “Hükmü Allah’ın vereceğine inanıyorum” dedi. Diğer sanıklar da savunmalarını yaptılar.

İki sanığa müebbet

Mahkeme, Ogün Samast ve diğer sanıklar hakkında verilen suçlamaların zaman aşımına uğraması nedeniyle düşme kararı verdi. Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı.

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”


Related Posts

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İmamoğlu’ndan SÖZCÜ TV’ye yayın durdurma cezasına sert tepki

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) SÖZCÜ TV ve Halk TV’ ye yönelik 10 günlük yayın durdurma kararına ilişkin açıklama yaptı.

Yangının sorumlusu vergi yüzsüzü çıktı!

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığını açıklamış, GDZ Elektrik ise “Somut bir bulgu bulunmamaktadır” diyerek iddiayı reddetmişti. Son olarak şirketin son 4 yıldır vergi vermediği ortaya çıktı.

Sığınmacılara insani yardım sağlayana ceza!

Hollanda Parlamentosu, sığınmacılar için yeni kısıtlamaları onayladı. Geçici oturma süresi kısaltıldı, aile birleşimi sınırlandı. İnsani yardım sağlayanlara cezai yaptırım tartışma yarattı.

Suriye’nin ulusal logosu yenilendi; 14 tüylü ve 3 yıldızlı kanatlı şahin

Suriye’nin ulusal logosu yenilendi; 14 tüylü ve 3 yıldızlı kanatlı şahin