Tokat Milletvekili Arslan’dan Çamlıbel Tüneli müjdesi

Çamlıbel Tüneli Projesi 2025 Yılı Yatırım Programı’na Alındı

Çamlıbel Geçidi’nde yaşanan kış şartlarındaki zorlukları ortadan kaldırmayı hedefleyen Sivas ve Tokat arasındaki tünel projesi, 2025 Yılı Yatırım Programı’na alındı. AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, projenin detaylarını paylaşarak tünelin çift tüp olarak inşa edileceğini ve her bir tüpün 4.735 metre uzunluğunda olacağını belirtti.

Arslan, projeyle ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Tokat’ımızın ve bölgemizin uzun süredir beklediği Çamlıbel Tüneli ve Almus Yolu Yapımı, 2025 Yılı Yatırım Programı’na dahil edildi. Bu önemli proje sayesinde hemşehrilerimizin ulaşım sorunları azalacak, bölgenin ticaret ve turizm potansiyeli artacak” ifadelerine yer verdi ve projeye destek veren isimlere teşekkürlerini iletti.

Modern ve Güvenli Ulaşım İmkanı

Tünelin çift tüp olarak inşa edilecek olması projenin en önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Tokat Milletvekili Arslan, “Her bir tüp, 4.735 metre uzunluğunda olacak ve modern standartlara uygun olarak dizayn edilecek. Bu sayede kış aylarında yaşanan ulaşım zorlukları ve sürücülerin güvenlik endişeleri son bulacak” diye belirtti.

Proje tamamlandığında, Sivas-Tokat arasındaki yolculuğun daha konforlu ve hızlı olacağını vurgulayan Milletvekili Arslan, “Tünel ve Almus Yolu projeleriyle bölgedeki ticaret ve turizm hareketliliği artacak. Kış koşullarında geçitte yaşanan tehlikeler en aza indirilecek” açıklamasında bulundu.

Arslan, 2025 Yılı Yatırım Programı’na dahil edilen Çamlıbel Tüneli’nin birkaç yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini ve projenin sadece iki şehri değil, aynı zamanda halkın hayallerini de birbirine bağlayacak önemli bir adım olacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

İletişim Başkanlığı: Deprem bölgesinde 250 bini aşkın konut teslim edildi

İletişim Başkanlığı, deprem bölgesinde inşası tamamlanan ve hak sahiplerine teslim edilen konut sayısının 250 bini geçtiğini bildirdi.

Trump Washington’da devriye gezecek

ABD’nin başkenti Washington’da artan suç olayları karşısında ulusal muhafızları göreve çağıran Başkan Donald Trump, ülke tarihinde bir ilke imza attı. Önlemleri denetleyen ABD Başkanı kolluk güçleri ile birlikte kentte devriye gezecek.

Ömer Çelik’ten Özgür Özel’in ‘organize kötülük örgütü” ifadelerine cevap

 AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel çok ciddi bir ‘siyasi navigasyon’ problemi yaşıyor. Özgür Özel AK Partimize ‘organize kötülük örgütü’ demiş ve yine adresi şaşırarak CHP’ye söyleyeceği sözleri AK Partimize söylemiş” dedi.

Adıyaman’da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı

Adıyaman’da otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Trabzonspor 2’de 2 Yaptı

Trabzonspor, Kasımpaşa’yı 1-0 yenerek sezonun ikinci galibiyetini aldı, Felipe Augusto gol attı.

TBMM önünde beyaz Toros yakıldı

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 4. toplantısı öncesinde dikkat çeken bir olay yaşandı. TBMM’nin Çankaya kapısına yakın bir noktada beyaz Toros marka olduğu belirtilen bir araç yakıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ” Araç yangını psikolojik rahatsızlığı olan şahıs tarafından gerçekleştirildi, şahıs gözaltına alındı” ifadeleri yer aldı.